Dorpstafel Gemonde


Aandacht voor Franciscus van Assisi bij Dorpstafel en in St. Lambertuskerk Gemonde

Op woensdag 26 september heeft Dorpstafel vrijwilliger Ad Bruynel in ’t Schufke vertelt over Franciscus van Assisi, terwijl de heer Martin van Mil zorgde voor mooie filmbeelden van de bekende bedevaartsplaats Assisi in Italië. De hele maand oktober is er in de St. Lambertuskerk een schilderijenserie over de heilige te bekijken, getiteld ‘St. Franciscus en het wonder der natuur’ Lees verder....

Openingstijden:

Elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur in 't Schufke, Dorpstraat 30 (achter zaal de Schuif).
Ook in de 6 weken zomervakantie gaat de Dorpstafel gewoon door!

Contactgegevens:

e-mail: gemonde@onzedorpstafel.nl of via een persoonlijk bericht op onze Facebookpagina: www.facebook.com/DorpstafelGemonde2016

 

Activiteitenkalender

Elke maand maken we een activiteitenkalender. Hier kunt u zien wat er in Gemonde allemaal georganiseerd wordt en waar u aan kunt deelnemen.
Klik hier voor de activiteitenkalender van oktober 2018 (PDF).

Wilt u de activiteitenkalender maandelijks per mail ontvangen? Geef dan uw mailadres op via: Activiteitenkalender ontvangen

 

Wat is de Dorpstafel Gemonde?

De Dorpstafel is een echte, mooi gedekte tafel, waar gezellig aangeschoven kan worden voor een gratis kop koffie/thee. Om te praten met en te luisteren naar dorpsgenoten. Een plek waar je geholpen kunt worden met het invullen van formulieren. En waar je even rustig kunt komen zitten lezen aan de leestafel met een goed gevulde boekenkast binnen handbereik. Het is een initiatief van dorpsgenoten voor dorpsgenoten en staat voor burenhulp in een modern jasje. We willen ervoor zorgen dat hulpvragen en aanbod van dorpsgenoten elkaar vinden op het juiste moment en op een manier die past bij de situatie. Zonder lidmaatschap, papieren of ander gedoe er voor elkaar zijn, kennis en talent delen en elkaar steunen daar waar nodig. Of het nu gaat om praktische diensten zoals de hond uitlaten, een boodschap doen, computerhulp bieden, een klusje doen of om sociale activiteiten zoals samen wandelen of naar de stad gaan. Dát is het idee achter de Dorpstafel in Gemonde!

 

Er zijn zo’n 8 vrijwilligers betrokken bij Dorpstafel Gemonde. Sommigen zijn werkzaam als gastheer/-vrouw op de woensdagochtenden, anderen doen organisatorische werkzaamheden, denken en vergaderen mee en/of zorgen voor de pr. We zijn bezig met het opzetten van een netwerk van buurtverbinders die actief mensen in hun buurt kunnen benaderen om als vrijwilliger te helpen bij hulpvragen van buurtgenoten.

 

Lezingen en informatie

Tijdens de wekelijke bijeenkomsten vinden er regelmatig lezingen plaats, schuiven er regelmatig wijkverpleegkundigen van verschillende organisaties aan of komt de wijkagent spontaan binnenvallen voor een praatje.

Op maandag 19 maart 2018 was er een succesvolle informatiebijeenkomst over kinderen & emoties. Kijk hier voor een impressie van de avond.

 

Wandelen in Gemonde

Elke woensdagochtend van 9.30 – 11.00 u ± 5 km wandelen in en om Gemonde, vertrek vanaf parkeerplaats St. Lambertuskerk. Gratis en voor iedereen! Ook in de zomervakantie.

 

Fietsen vanuit Gemonde

Eens in de twee weken op dinsdagochtend vertrekt er een groep fietsers voor een mooie fietstocht van zo'n 30 km. Halverwege maken we een gezellige stop voor een kopje koffie (eigen rekening). We fietsen met elektrische fietsen, maximaal 16 km/uur. Vertrek om 9:30 vanaf de parkeerplaats bij de St. Lambertuskerk. Vooraf aanmelden is niet nodig. Alleen bij regen gaat de tocht niet door. Vragen? Mail dan naar theatilburgs@hotmail.com

 
In 2018 fietsen we op 16 en 30 oktober.
Overige data volgen nog.

 

Recreatief jeu de boules

Wilt u ook jeu de boules spelen op de baan bij de Kiosk? Gratis en geheel vrijblijvend? Loop dan eens binnen bij de Dorpstafel. Dan vertellen zij u op welke dagen en tijden u kunt meedoen. Er zijn inmiddels verschillende groepen actief. Ook in de zomervakantie!

 

RepairCafé

Om de twee maanden wordt een Repair Café georganiseerd. Bij het Repair Café is een aantal handige vrijwilligers (o.a. een elektricien en een naaister) aanwezig om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Mensen die het Repair Café bezoeken nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed… alles dat het niet meer doet is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De vakmensen zorgen voor het benodigde gereedschap en alleen gebruikte materialen moeten vergoed worden. Als u tevreden bent, dan wordt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld.

Het Repair Café valt samen met de Dorpstafel in 't Schufke. Iedereen is van harte welkom, ook mensen uit de omliggende dorpen met hun te repareren spullen of als vrijwilliger.


Op woensdag 12 september 2018 was er weer een Repair Café in ons dorp. Nieuwe data worden nog bekendgemaakt.