Dorpstafel Sint-Michielsgestel

Openingstijden:

Elke maandag van 10.00 tot 12.00 uur in de Bakkie Welkom in de Huif aan de Hortensiastraat 2b.

Elke Vrijdagmorgen van 10.00-12.00 uur bij WijkPlein aan de Irenestraat 2.

 

Contactgegevens:

e-mail: gestel@onzedorpstafel.nl 

via een persoonlijk bericht op onze Facebookpagina: www.facebook.com/onzedorpstafel

 

Wat is de Dorpstafel Sint Michielsgestel?

Op 1 februari 2017 is de Dorpstafel in Sint Michielsgestel van start gegaan. De Dorpstafel is een echte, mooi gedekte tafel, waar gezellig aangeschoven kan worden voor een gratis kop koffie of thee. Om te praten met en luisteren naar dorpsgenoten. Een plek waar je geholpen kunt worden met het invullen van formulieren. Het is een initiatief van dorpsgenoten voor dorpsgenoten en staat voor burenhulp in een modern jasje. We willen ervoor zorgen dat hulpvragen en aanbod van dorpsgenoten elkaar vinden op het juiste moment en op een manier die past bij de situatie. Zonder lidmaatschap, papieren of ander gedoe er voor elkaar zijn, kennis en talent delen en elkaar steunen daar waar nodig. Of het nu gaat om praktische diensten zoals de hond uitlaten, een boodschap doen, computerhulp bieden, een klusje doen of om sociale activiteiten zoals samen wandelen of naar de stad gaan. Dát is het idee achter de Dorpstafel in Sint Michielsgestel!
Naast deze fysieke Dorpstafel kunt u via onze website www.OnzeDorpstafel.nl uw vraag of aanbod ook digitaal publiceren. Via deze website kunnen mensen rechtstreeks met elkaar in contact komen zonder tussenkomst van een vrijwilliger. Mocht u hier hulp bij willen, dan is het altijd mogelijk om bemiddeling te vragen.

 

Wie treft u aan?

Dorpsgenoten die als vrijwilliger betrokken zijn bij Dorpstafel Sint Michielsgestel. Sommigen zijn werkzaam als gastheer/-vrouw op de woensdagochtenden, anderen doen organisatorische werkzaamheden, denken en vergaderen mee en/of zorgen voor de pr. Weer anderen helpen bij hulpvragen van dorpsgenoten.

 

Initiatief?

Hebt u een leuk een idee, laat het weten.
Wilt u meedoen? U bent van harte welkom.